Zinzino liiketoiminta

 

Zinzino Ab (julkinen osakeyhtiö) on vuonna 2005 perustettu ruotsalainen suoramyyntiyhtiö. Zinzino toimii 14 maassa myyden espressokahvilaitteita ja kahvia sekä funktionaalisia elintarvikkeita itsenäisten partnereiden kautta. Partnerit voivat tehdä joko osa-aikaista tai täysipäiväistä liiketoimintaa Zinzinon parissa. Zinzino AB on 11.12.2014 alkaen noteerattu Nasdaq OMX First Northissa.

Onko sinulla Zinzinoon liittyviä kysymyksiä? Tällä sivulla voit esittää kysymyksiä, jotka liittyvät itse yhtiöön tai suoramyyntiliiketoimintaan ja partneruuteen. Tuotteille on erikseen omat sivunsa, jossa voi esittää niihin liittyviä kysymyksiä. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman pian.

Epäasiallisia kysymyksiä ja asiattomia kommentteja ei julkaista.

Tervetuloa keskustelemaan!

 

(Huom! Tämä ei ole Zinzinon virallinen asiakaspalvelu. Vastaajat (nimimerkillä Zinzinofaktaa) ovat suomalaisia Zinzinon itsenäisiä partnereita, joilla on usean vuoden kokemus toiminnasta.)

 

74 kommenttia artikkeliin ”Zinzino liiketoiminta

 1. Moi. Miksi zinzino ei mainosta tuotteitaan tai firmaa mediassa? Esim. Lehtihaastatteluissa tai jossakn ohjelmissa?

  Kiitos vastausksesta!

  Tykkää

  1. Moikka,
   Suoramyynnin pääidea on se, että tuotteet myydään ns. puskaradion kautta. Eli asiakkaat suosittelevat ja jälleenmyyjät myyvät tuotteita suoraan uusille kuluttajille. Tämän lisäksi Zinzino sponsoroi tuotteita lukuisille urheiluseuroille ja saa sitä kautta mainosnäkyvyyttä.

   Tykkää

 2. Miksi ZinZinon partnereiden tulee hankkia Y-tunnukset? Mikä on se oleellinen ero verrattuna muihin vastaaviin verkostoihin, joissa Y-tunnusta ei kuitenkaan vaadita?

  Tykkää

  1. Koska partnerit eivät ole työsuhteessa Zinzinon kanssa vaan toimivat jokainen yrittäjänä. Tämä on aivan normaali käytäntö lähes kaikissa suoramyyntialan yhtiöissä. Zinzinolla on toki tulossa järjestelmään muutos, jolloin pertnerit voivat käyttää laskutusfirmaa provisioidensa nostoon mikäli jostain syystä ei halua tai pysty hankkimaan omaa Y-tunnusta. Tällöin partneri toimittaa verokortin laskutusfirmalle ja he maksavat provisiot palkkana vähentäen verot, sotumaksut ym. Tällöin partneri ei tosin voi hyödyntää yrittäjän veroetuja eli ei voi tehdä vähennyksiä.
   Toistaiseksi tämä ei ole ollut mahdollista, koska järjestelmä hyväksyy vain kerran saman Y-tunnuksen. Tällä on haluttu estää se, että partnerit eivät rekisteröidy useampaan ”paikkaan” organisaatiossa.

   Tykkää

 3. ”Yhtiön liikevaihdosta 70-80% muodostuu ulkopuolisten asiakkaiden ostoista.”

  En voi todellakaan uskoa tätä, onko jostain saatavilla jotain puolueetonta faktatietoa väitteen taakse, toi ei todellakaan pidä paikkaansa!

  Tykkää

  1. Moikka,
   Minkälainen on mielestäsi puolueeton faktatieto asiasta?
   Yhtiön viimeisimmästä vuosikertomuksesta näet paljonko Zinzinolla on asiakkaita ja paljonko sillä on itsenäisiä jälleenmyyjiä, partnereita.
   Monessa suoramyyntiyhtiössä asiakkaat rekisteröidään samaan organisaatiokaavioon jälleenmyyjien kanssa, jolloin asiakkaita on vaikea erottaa jälleenmyyjistä. Zinzino on kuitenkin alusta saakka vuodesta 2005 erotellut selkeästi asiakkaat ja partnerit toisistaan ja erottuu monesta yhtiöstä juuri vahvalla asiakaslähtöisyydellään.

   Click to access Zinzino-Vuosikertomus-2014.pdf

   Tykkää

  1. Hei,
   Yhtiöstä ei ole eikä ole koskaan ollutkaan meneillään mitään rikostutkintaa. Syksyllä 2013 yksi henkilö on jättänyt tutkintapyynnön yhtiön toiminnasta ja siitä ei ole sen enempää tietoa kuin, että ensimmäisen kerran lokakuussa 2015 viranomaiset täyttivät velvollisuutensa haastattelemalla yhtiön toimitusjohtajaa ja ottivat selvää mitä Zinzino myy ja kenelle. Isoin kysymys oli se, että perustuuko toiminta tuotteiden myyntiin ulkopuolisille asiakkaille, joilla ei ole ansaintamahdollisuutta vai verkostossa toimiville partnereille. Zinzinossa asiakkaat rekisteröidään erikseen ja partnerit erikseen. Yhtiön liikevaihdosta 70-80% muodostuu ulkopuolisten asiakkaiden ostoista.

   Kun joku jättää asiasta X tutkintapyynnön on viranomaisten selvitettävä tietyn aikaikkunan sisällä miksi pyyntö on jätetty ja sen jälkeen tekevät päätöksen aloitetaanko aiheesta esitutkinta vai ei.
   Se mikä Zinzinon tapauksessa kestää, en tiedä. Ainoastaan se kielii siitä, että hirveän tärkeänä viranomaiset eivät aihetta pidä eikä se näin ollen ole heidän prioriteettilistallaan kovinkaan korkealla.

   Tykkää

 4. Hei,
  Mistä löydän tietoa Zinzinon johdosta. Kiinnostaa tietää kuka/ketkä tätä firmaa johtaa. Ovatko samat henkilöt myös hallituksen jäseniä?

  Tykkää

  1. Terve,
   Kiitos kunniasta. Kyllä sitä vastauksia saa kun kysymyksiä kysyy. On tietysti sellaisiakin foorumeita, joissa keskustelun taso on sitä luokkaa, että siellä vastaaminen on yhtä tyhjän kanssa.

   Tykkää

 5. ”Lisäksi Zinzino on yksi harvoista alan yhtiöistä, jossa sekä partnerit, että asiakkaat voivat saada tuotteensa täysin ilmaiseksi!”

  Hieman harhaanjohtavaa…. pitäisi lukea että ”saat kaverisi maksamaan sinun tuotteesi”. Tässä on myös sellainen jekku, että esim vain 20% maailman ihmisistä voi saada ”ilmaisen” Z4F:n, sillä jokaista konetta kohden pitää löytää 4 hyväuskoista hölmöä lisää. Mutta näistä toki ei mainita LTE:ssä 🙂

  ”Zinzinossa mukana olevat ihmiset rakastavat Zinzinon tuotteita. Se, että käyttää itse omia tuotteitaan ja suosittelee niitä muille on koko verkostomarkkinoinnin ydin”

  Tässä on toinen potentiaalinen ongelma. Oletetaan että IP on kerännyt vaikka 40 asiakasta, ja sitten löytää marketista tuplasti paremman tuotteen puoleen hintaan. Nyt hänellä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta vaihtaa tähän tuotteeseen, koska koko verkosto romahtaisi = tulot. Eli käyttämällä halvempaa ja parempaa tuotetta ampuisi itseään jalkaan noin kuvainnollisesti. Näinhän kävi mm. Manu Rekolan edellisen virityksen kanssa, Paremmat puhelinliittymät ajoivat ohi verkoston tuotteista.

  Tykkää

  1. Moikka,

   Zinzinossa ei tarvitse laittaa kavereita maksamaan kenenkään tuotteita. Z4F tarkoittaa sitä, että kun asiakas/partneri suosittelee tuotteita omien kokemusten pohjalta ja saa vähintään neljä ihmistä kiinnostumaan ja käyttämään tuotteita siten, että niiden yhteenlaskettu arvo on nelinkertainen suosittelijan tuotteeseen verrattuna, saa suosittelija tämän jälkeen omat tuotteensa veloituksetta niin kauan kuin hänen asiakkaansa käyttävät itse tuotteita. Tarkemmat ohjeet voit lukea täältä: http://www.izinzino.com/Orphan/z4f#how

   Balance-asiakkaiksi ryhtyy yleensä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita terveydestä sekä hyvinvoinnista ja kahviasiakkaiksi ihmisiä, jotka pitävät kahvistamme. On hyvin epäkohteliasta kutsua heitä kaikkia hyväuskoisiksi hölmöiksi.

   Jos joku löytää mainitsemastasi marketista tuplasti paremmaan ja puolet halvemman tuotteen, on hän vapaa vaihtamaan siihen. En kuitenkaan ymmärrä miksi tällöin koko verkosto romahtaisi? Jos sinä olet tottunut ostamaan juustoa Prismasta ja löydät sitten uuden herkun Stokkalta, tarkoittaako se, että kaikki muutkin Prisman asiakkaat vaihtavat Stokkalle? Enpä usko.

   Seven Nox Ab, johon viittaat noilla puhelinliittymillä, ei ollut Manu Rekolan ”viritys”. Hän oli aivan tavallinen itsenäinen edustaja muiden joukossa. Manun historiasta voit katsoa videon täältä: https://www.youtube.com/watch?v=NfSDyOBInK8

   Liked by 1 henkilö

   1. Jos kyse olisikin prismasta vs stokka, niin olisit ihan oikeassa. Mutta jos verkoston yläpään tirehtööri vaihtaa kilpailevaan tuotteeseen, niin silloin onkin eri ääni kellossa. Juuri edellisessä vastauksessa totesit itse

    ” Eihän kukaan menesty missään verkostoalan yrityksessä jos ei edes itse käytä kyseisiä tuotteita. ”

    Mitä tulee Seveniin (aka manun viritys), niin sille kävi juuri niin, että paremmat tuoteet söivät markkinat. Miksi näin ei kävisi Zinzinolle?

    Miksi muuten Zinzinon tilaukset ovat aina 12 kk sopimuksia, eikä esimerkiksi toistaiseksi voimassa olevia? Kuulostaa ihan siltä, ettei itsekään uskota tuotteeseen, vaan yritetään saada asiakas lypsettäväksi vähintään vuoden ajaksi.

    Tykkää

   2. Terve,
    Yläpään tirehtööri saa käyttää mitä tuotteita haluaa. Sen mitä itse näitä tirehtöörejä tunnen niin jokainen on erittäin tyytyväinen Zinzinon tuotteisiin ja käyttävät niitä ilomielin.
    Seven ei edelleenkään ollut Manu Rekolan yhtiö. Hän oli siinä mukana ihan tavallisena edustajana kuin muutkin. Sevenin ongelmat alkoivat jo operaattorilta, kun se (Ventelo) pystynyt toimittamaan SIM-kortteja ihmisille ajoissa. Moni asiakas pettyi ja vaihtoi operaattoria. Seven oli startup yhtiö, jossa oli hyvä liikeidea. Kaikki ei vain mennyt nappiin ja yhtiön perustajat laativat uuden liiketoimintastrategian. Zinzino on rakennettu vuonna 2005 vanhalle ”Sevenin alustalle”. Sittemmin vuosien kuluessa Zinzino on muuttunut paljon asiakaslähtöisemmäksi ja yhtiö todella panostaa asiakashankintaan. Nyt Zinzino on yli 10 vuotta vanha yhtiö ja kasvaa sekä liikevaihdoltaan, että maantieteellisesti. Viime vuonna yhtiö laajeni Kanadaan ja nyt tammi-helmikuussa aukeaa Saksa.

    Zinzinon määräaikaissopimukset ovat 12 kk mittaisia. Asiakas voi itse päättää tekeekö kyseisen jatkotilaussopimuksen vai ostaako tuotteita itse verkkokaupasta silloin kun haluaa. Moni tekee jatkotilaussopimuksen, koska tällöin tilaus on täysin automaattinen. Yhtiön sekä partnereiden usko tuotteisiin on kyllä kova. Ei sinun tarvitse olla siitä yhtään huolissasi. Määräaikaiset sopimukset ovat monessakin liiketoiminnassa ihan normaalia nykypäivänä.

    Tykkää

 6. Terve! Yleinen kysymys on ollut viimeaikoina sellainen että miten Partneri voi julkisesti markkinoida tuotteita? Saako tuotteita myydä julkisesti esim.netissä tai facebookissa? Entä missä menee raja mitä saa ja mitä ei saa julkisesti kertoa?

  Kiitos vastauksesta!

  Tykkää

  1. Terve,

   Tämä vastaus on suoraan Zinzinon sopimusehdoista: (IK=itsenäinen kumppani=partneri)

   ”4.5 IK saa käyttää ainoastaan ZINZINO:n tuottamia painotuotteita edustaessaan ZINZINOa, kouluttaessaan alijakelijoita ja/tai tehdessään tuote- tai palvelusitoumuksia. Mahdollista muuta mainosmateriaalia saa käyttää ainoastaan ZINZINO:n kirjallisella suostumuksella, jonka IK voi saada esitettyään aineiston ZINZINOlle.
   4.6 Mitään sellaisia väittämiä, lausuntoja, tietoja, sitoumuksia tai takuita, joita ei anneta ZINZINO:n painotuotteissa, ei saa käyttää tuotteita tai palveluita myytäessä tai uusia alijakelijoita rekrytoitaessa.”

   Suosittelen lukemaan tarkkaan nuo sopimusehdot, jotta tiedät mitä saat ja mitä et saa tehdä. Toisekseen esim. Facebook ei ole oikea paikka myydä tuotteita ihmisille. Parhaat onnistumisen eväät saat lukemalla Express Start vihkosen.

   Tykkää

 7. Saadakseen tiimituloja on tehtävä ”pakko-ostoksia” n.50 euron edestä joka kuukausi ja peittääkseen ne kulut, täytyisi omien asiakkaiden ostaa tuotteita n. 200 euron edestä päästäkseen omilleen.

  Ja siis pelkästään suomen partnereiden (ollakseen oikeutettuja tiimiprovision) pitäisi saada yhtiön tuotteita myydyksi n. 200 000 eurolla ja silloin partnerit olisivat vasta omillaan.

  Aika hyvä bisnes omistajalle! Siis n. 200 000 euroa joka ikinen kuukausi, se on 2,4 miljoonaa vuodessa, pelkästään suomalaisten partnereiden osalta, puhumattakaan koko konsernin partnereista.

  Tottakai siellä on jo lisätulojenkin saajia, mutta noi summat menee jo siihen että on edes oikeutettu tiimiprovisioihin.

  Yhteenveto ja kysymys:

  1000 partnerin pitää saada myyntiä n. 2,4 miljoonaa euroa vuodessa ja hankkia yhtiön tuotteita 600 000 eurolla vuosittain, pelkästään saadakseen oikeuden tiimiprovisioihin, onko tämä laskelma suurin piirtein totuudenmukainen?

  Tykkää

  1. Moikka Ari,

   Laskelmasi ei ole oikeudenmukainen vaikkakin ymmärrän miten olet siihen päätynyt.
   Ensinnäkin: Zinzinolla ei ole mitään pakko-ostoja. Partneri on aktiivinen ansaitsemaan tiiminsä myynnistä provisiota kun hänellä on vähintään 4 omaa asiakasta ja nämä tuottavat kuukaudessa vähintään 20cr. Alussa partnerilla on 90 päivää aikaa tehdä nuo 4 asiakasta ja siihen saakka hän on aktiivinen tilaamalla itselleen 10cr/kk edestä mitä tahansa tuotteita omaan käyttöön. Mikäli partneri tekee 4 asiakasta ensimmäisen kuukauden aikana, ei hänen tarvitse koskaan ostaa itse mitään pysyäkseen aktiivisena. Ja kun partnerilla on sen verran asiakkaita, että ne tuottavat 40cr/kk, saa partneri oman 10cr tilauksensa ilmaiseksi (Z4F).

   Muutenkin termi pakko-osto on hyvin raadollinen. Zinzinossa mukana olevat ihmiset rakastavat Zinzinon tuotteita. Se, että käyttää itse omia tuotteitaan ja suosittelee niitä muille on koko verkostomarkkinoinnin ydin. Eihän kukaan menesty missään verkostoalan yrityksessä jos ei edes itse käytä kyseisiä tuotteita. Lisäksi Zinzino on yksi harvoista alan yhtiöistä, jossa sekä partnerit, että asiakkaat voivat saada tuotteensa täysin ilmaiseksi!

   Zinzino on julkinen osakeyhtiö, joka on noteerattu Nasdaq OMX First North listalla. Mikäli bisnes on omistajilleen mielestäsi hyvä niin miksi et ryhtyisi omistajaksi ostamalla sen osakkeita!

   Tykkää

 8. ”Aktiivisia partnereita Suomessa on n. 1000. Suurin osa tekee sivutoimisena lisätuloja, mutta kyllä on paljon myös niitä, joille Zinzino mahdollistaa kokoaikaisen liiketoiminnan. Useampia kymmeniä.”

  – Zinzinon 2014 vuosikertomuksessa mainitaan Suomen osalta ”Vuonna 2014 saatiin 1.701 (1.661) uutta jakelijaa ja 9.877 (9.889) uutta asiakasta.” Kun vuosien 2014 ja 2013 aikana on tullut yhteensä peräti 3.362 uutta jälleenmyyjää, ja siitä huolimatta vuonna 2015 toimintaa aktiivisesti harjoittaa vain noin 1000 (joista niistäkin osa on peräisin jo vuosilta ennen vuotta 2013), voidaan selkeästi nähdä kuinka käsittämättömän järjetöntä on ryhtyä z-partneriksi.

  Tykkää

  1. Hei,

   Zinzinon, kuten koko verkostomarkkinointialan toiminta on jokaiselle täysin vapaaehtoista. Riskit ovat aloittaessa hyvin minimaaliset tai jopa olemattomat. Zinzinon aloittaminen ei maksa uudelle partnerille yhtään mitään ja omaan käyttöön tarkoitetun aloituspaketinkin ostaminen on omasta halusta kiinni. Useimmiten kuitenkin ne partnerit, jotka eivät osta tuotteita itselleen taikka esittelytarkoitukseen eivät myöskään kovin pitkälle omassa liiketoiminnassaan pötki. Tällaisia partnereita on suhteessa hyvin paljon, koska heille ei kerry tuotteista mitään omakohtaisia kokemuksia eikä näin ollen tuotteiden suositteleminen ole hirveän aitoa. Lisäksi kun ihmisellä ei ole penniäkään kiinni tai menetettävänä, on homma paljon herkemmin lopetettavissa. Zinzinossa ei ole mitään kk-maksuja eli jos partneri päättää lopettaa niin sitten hän lopettaa. Ja aina voi uudelleen aloittaa!

   Tuo n. 1000 aktiivista partneria tarkoittaa käytännössä sitä, että tuon kokoinen massa käy säännöllisesti Zinzinon koulutuksilla. Toki on paljon niitäkin, jotka eivät käy, mutta tekevät silti jonkin verran asiakashankintaa.

   Voit myös nähdä asian tältä kantilta: Tammikuussa moni hankkii kuntosalikortin, mutta suurin osa ei enää käy salilla muutaman kuukauden tai jopa viikon jälkeen. Maksavat silti kk-maksua. Onko sali mielestäsi huijari? Aivan kuten kuntoilu, on Zinzinossa menestyminen itsestä kiinni.

   Tykkää

   1. Kiitoksia vastauksesta. Minäkin toki olen täysin vapaaehtoisesti pysynyt erossa Zinzinosta ja lisäksi kritisoinut sitä täysin vapaaehtoisesti. Vapaaehtoisuus ei nyt ole näin Pohjois-Korean ulkopuolella asuessa muuta kuin itsestäänselvyys. Onhan siis selvää, ettei kukaan ketään ase ohimolla pakota Zinzinon toimintaankaan mukaan. Valitettavasti vapaaehtoisuudelta putoaa pohja, jos sen taustalla on harhaanjohtamista ja valheellisia tai perusteettomia väittämiä.

    Monen verkostomarkkinointifirman – myös Zinzinon – jälleenmyyjien värväys käyttää hyväkseen ihmisten hyväuskoisuutta antamalla väärän kuvan ansaintamahdollisuuksista. Se että valtaosa partnereiksi alkavista lopettaa toiminnan lyhyeen, indikoi syypäänä olevan kyseenalaiset rekryämiskeinot ja kehnot ansaintamahdollisuudet eikä niinkään partnerista itsestään johtuvat seikat. Jos partneri saisi suhteellisen vähällä vaivannäöllä edes sen pari sataa lisätuloa kuussa, ei ne lopettajien määrät olisi niin massiivisia kuin mitä ne ovat.

    Kuntosalivertaus menee kyllä pahasti metsään. Annapas kun korjaan skenaariota: Kuntosalilta joku soittaa Markolle joulukuussa ja pyytää paikalliselle ABC:lle kahville. Siellä sitten luvataan, että tammikuusta alkaen läskit lähtee ja kropasta tulee timmi kunhan sitoutuu 12 kk:n kunto-ohjelmaan maksuineen ja perustaa toiminimen. Marko menee tammikuussa salille, mutta kaikki laitteet on jatkuvasti varattu, eikä Markolla ole juuri mahdollisuuksia kuntoilla. Marko yrittää käydä muutaman kuukauden salilla, mutta sama toistuu joka kerta. Lopulta Marko luovuttaa, koska läskit ei lähde, titteli ei vaihdu Läskistä Directoriksi eikä Floridaan muutto näytä todennäköiseltä.

    Kuntoilussa menestyminen on itsestä kiinni, mutta Zinzinossa menestyminen on pitkälti toisten varassa tai mahdotonta.

    Tykkää

   2. Hei,
    Ikävää jos sinulla on moisia kokemuksia verkostomarkkinoinnista. Sanoisin kuitenkin, että pienempi osa se on mukana olevista ihmisistä, jotka maalailee suuria dollarinkuvia tänä päivänä ihmisille esittelytilanteessa. Varmasti joku näin toimii, mutta koulutuksilla käydään kyllä hyvin painokkaasti ihmisille läpi, että verkostomarkkinointi ei ole tie nopeaan vaurauteen. Mahdollisuus on kaikille sama, mutta kaikki eivät jaksa nähdä sitä vaivaa mitä verkostomarkkinoinnissa menestyminen vaatii.
    Tiesitkö muuten, että noin 80% kaikista yrityksistä menee konkurssiin tai lopettaa toiminnan kannattamattomana ensimmäisen 1-5 vuoden aikana?
    Tässäkin liiketoiminnassa moni kokeilee siipiään. Toiset tykästyy hommaan ja toiset ei. Mitään ei kukaan kuitenkaan häviä.

    Tykkää

 9. Miten on mahdollista, että muutama esittelijä kertoi tuloikseen noin 10 000e kuukaudessa, mutta verotietojen mukaan vuositulot olivat noin 20 tuhatta. Ja käsittääkseni nämä henkilöt ovat hyvinkin korkeilla ”titteleillä” joita ansaintakaaviossa ja videoilla mainostetaan. Kysyin asiasta ja perusteltiin vähennyksillä, mm. Matkakuluina jne.. jotenkin ristiriitaista. Mihin se 100 000e tuosta välistä katoaa? Myös erittäin hassua oli se ettei minulle kaupiteltu tuotteita lainkaan vaan tyrkytettiin myyjän hommia. Se voi olla yksittäistapauskin enkä sen laajemmin ota asiaan kantaa.

  Hyvää vuotta 2016 kaikille myyjille 🙂

  Tykkää

  1. Hei,

   Yrittäjän henkilökohtaiset verotiedot eivät ole sama asia kuin yritykseen laskutettava kassavirta. Yrittäjä maksaa itselleen palkkaa yhtiöstä ja lisäksi voi nostaa verottomat kilometrikorvaukset sekä päivärahat. Verotiedot päivittyvät lähes vuoden perässä. Ehkäpä tapaamasi partneri ansaitsi vuotta aiemmin vähemmän.
   Zinzinon partnerit pitävät kahden tyyppisiä tapaamisia. Asiakas- sekä partnertapaamisia. Partnerit listaavat etukäteen paperille henkilöitä, joiden uskovat olevan kiinnostuneita tuotteista ja asiakkuudesta. Toiseen listaan tulevat ne henkilöt, jotka partneri uskoo olevan kiinnostunut myös Zinzinon liiketoiminnasta. Sinua lähestynyt ihminen on ilmeisesti nähnyt sinussa potentiaalia ja halunnut siksi esitellä liiketoiminnan.
   Zinzinolla on noin kymmenen kertaa enemmän asiakkaita kuin partnereita, joten kyllä myös asiakasesittelyitä pidetään hyvin paljon.
   Hyvää alkanutta vuotta 2016 myös sinulle!

   Tykkää

 10. Kovasti tuossa yllä puhutaan tuloista ja bonuksista, jotka minkä tahansa maan pienillä markkinoilla on vaikeaa tai jopa mahdotonta saavuttaa. Joku totesikin tuossa hyvin, että tällä hetkellä on käytännössä mahdotonta saavuttaa mitään neliportaista pyramidia itsensä alle kun kylät ja kaupungit ovat jo täynnä toisia itsenäisiä partnereita, jotka ovat vieneet ne potentiaaliset asiakkaat.

  Toivoisin, että te ketkä laskette noita tuloja auki meille muille niin ottaisitte laskelmissanne rehellisesti huomioon myös menot, joita pakostikin kaikille itsenäisille partnereille tulee. Se ei riitä, että kaikki menot kuitataan niin, että voihan ne verotuksessa vähentää. Voi joo mutta kun pienistä kuukausituloista tai sivutuloista kuten jotkut sanovat, vähentää omat pakolliset kk-ostokset, koulutukset, eventtiliput, matkakulut, y-tunnuksen kirjanpidot ja mahdolliset YEL-kulut niin jääkö niistä enää mitään käteen? Se minua ja paria kaveriani kiinnostaisi oikeasti 🙂

  Tykkää

  1. Hei ja kiitos kommentistasi,

   Tällä hetkellä Suomen väestöstä on joko asiakkaana tai partnerina 0,4%, joten ihan vielä ei ole kylät ja kaupungit täynnä 🙂
   Liiketoiminnassa on aina menoja. Verkostomarkkinoinnissa ja suoramyynnissä ne ovat kuitenkin verrattain melko pienet. Pakollisia kk-ostoilla tarkoitat kai autoship-tilausta, jolla partnerit ostavat itselleen omat tuotteensa ja pysyvät aktiivisena tienaamaan oman organisaation myynnistä. Tämä tilaus on partnerille ilmainen kun omat asiakkaat tuottavat vähintään 40cr kuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kun partnerilla on yhteensä 4-10 omaa asiakasta, tulee nuo creditit täyteen automaattisesti joka kuukausi. 1.1.2016 Zinzino muuttaa järjestelmäänsä siten, että partnerit pysyvät aktiivisina kun omat asiakkaat tuottavat vähintään 20 cr/kk. Mitään autoship-tilauksia ei tämän jälkeen ole kenenkään pakko tehdä.
   YEL-maksuja ei tule ennen kuin partneri on täyspäiväinen yrittäjä. Lisäksi jos toiminta on hyvin pienimuotoista lisätulon tekemistä, voi kirjanpidon hoitaa kerran vuodessa vaikkapa käymällä oman paikkakunnan verotoimistossa ja täyttää laput siellä henkilökunnan avustuksella. Myöskään se ei maksa mitään.
   Kaikki koulutukset ovat vapaaehtoisia, mutta hyödyllisiä. Niissä kun opetetaan juuri samoja asioita kuin mitä esim. tällä sivustolla kysellään. Lisäksi niissä opetetaan tuotetietoa, asiakashankintaa ja muita perusasioita kuten liiketoimintasuunnitelman tekemistä. Koulutukset maksavat 8 € sis. alv. Kerran kolmessa kuukaudessa järjestetään isompi Event tapahtuma, jonka normaali hinta on 85 €. Tosin noin 90 % maksaa lipuista ”early bird” tarjoushinnan 60 €. Nämä hinnat sisältävät alv:n lisäksi aina ruokailut.
   Verkostomarkkinointi on toimiva liiketoimintamalli. Se vaatii kuitenkin pitkäjänteistä työtä kuten missä tahansa asiassa menestyminen.

   Liked by 1 henkilö

 11. Miksi tuossa ensimmäisessä taulukossa ylimmän rivin ja alimman rivin ero on noin suuri? Kummassakin henkilö on rekrytoinut yhden ja hankkinut 10 asiakasta. Paitsi että ensin tullut on paljon laiskempi, onhan hän pidempään ollut jo mukanakin.

  Tykkää

 12. Milloinkas vuoden 2014 Zinzino Oy:n tilinpäätös saadaan kaupparekisteriin, kohta ollaan jo vuodessa 2016. Se olisi pitänyt toimittaa huhtikuuhun 2014 mennessä.

  Olisi helpompi laskea tuloslaskelmasta paljonko partnereille on jaettu. Vuonna 2013 partereiden provisiot olivat 1 761 345,81 eur kun liikevaihto oli 5 098 344,87 eur eli 35%.
  Siitä jää keskimäärin 1000 partnerille 1 761,3 eur / partneri per vuosi, mistä sitten kulut, verot, kilometrikorvaukset (autonkäytöstä ja polttoaineista), jne.
  Hei…mehän tienataan tällä !

  Tykkää

  1. Heippa Tunkmeister!

   Ensiksi kiitos kysymyksestäsi ja pahoittelut vastauksen viipymisestä!

   Kysymyksessäsi taisi olla joko ajatus-tai kirjoitusvirhe… Vuoden 2014 tilinpäätöstä ei ole mahdollista toimittaa kenenkään nähtäväksi huhtikuussa 2014 kun kyseinen tilikausi olisi tuolloin vielä kesken, joten tarkoitit varmasti huhtikuuta 2015?

   Todettakoon tässä kohtaa, että Tilinpäätöstietojen ilmoituspäivä riippuu myös yrityksen tilikaudesta. Tilikaudenhan ei ole pakko olla kalenterivuosi eli 1.1.-31.12 vaan se voi olla myös tuosta poikkeava aika. Mikäli yrityksen tilikausi olisi vaikka 1.7.-30.6 niin tilinpäätös tilikaudelta 2014 ( ajalta 1.7.2014 – 30.6.2015) olisi vasta muutama viikko sitten valmistunut (olisi pitänyt toimittaa verottajalle 31.10 mennessä).

   Zinzinolla tilikausi taitanee kuitenkin olla kalenterivuosi (1.1-31.12) joten yllämainittu ei sinällään Zinzinoon vaikuta.

   Ilmoitusvelvollisuudesta todetaan patentti-ja rekisterihallituksen sivuilla seuraavaa:” Veroilmoitus on tehtävä neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä, lisäohjeet verohallinnon sivuilta.Veroilmoituksen lisäksi mahdollisesti toimitettavien tietojen ilmoitus kaupparekisteriin on tehtävä kahdessa kuukaudessa tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta.”

   Eli siis veroilmoitus on tehtävä 4 kk kuluessa tilikauden päättymisestä. Silloin se on toimitettava siis verottajalle.
   Pitää kuitenkin tiedostaa myös se seikka, että yleisesti ottaen osakeyhtiöiden ei itse tarvitse ilmoittaa tilinpäätöstietoja kaupparekisteriin, vaan verottaja tekee ilmoitukset osakeyhtiön puolesta.
   https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/tilinpaatos/oy.html

   On myös hyvä muistaa, että Zinzino Ab ( / Zinzino Nordic Ab) on konserni, jonka yksi tytäryritys on suomessa toimiva Zinzino Oy.

   En ole kirjanpidon enkä varsinkaan konsernikirjanpidon ammattilainen, joten ihan tarkkaa vastausta kysymykseesi en osaa näin ollen antaa, mutta se että Zinzino Oy:n vuoden 2014 tilinpäätöstä ei löydy internetistä googlettamalla ei vielä tarkoita sitä, etteikö yritys olisi hoitanut kirjanpitoasioitaan oikein ja lakien mukaan.

   Zinzino Ab osakkeet on 11.12.2014 alkaen noteerattu Nasdaq OMX First North:ssa joten tämänkin vuoksi Zinzinon talous ym asioita tarkastellaan erittäin kriittisesti ulkopuolisten tahojen toimesta.
   Täältä voit käydä lukemassa sääntöjä / kriteerejä, joiden tulee yrityksen täyttää voidakseen olla listattuna First North:ssa:

   Click to access 86500_firstnorthnordic-snnt1heinkuuta2013new4.pdf

   Mikäli haluat tutustua Zinzinon vuoden 2014 tunnuslukuihin, voit käydä lukemassa ne Zinzinon vuosikertomuksesta 2014, joka on käännetty myös suomeksi. Sieltä löydät mm raportit kaikista kvartaaleista, tuloslaskelman ja paljon paljon muita tunnuslukuja. Lisäksi pääset tutustumaan tilintarkastuskertomukseen, yhtiön johtoon ja hallitukseen.
   Vuosikertomuksen 2014 löydät täältä:

   Click to access Zinzino-Vuosikertomus-2014.pdf

   Kysymyksessäsi olit laskenut vuoden 2013 luvuista / liikevaihdosta 35% ja jakanut sen 1000 partnerin kesken. Ihan näin yksinkertaista laskukaavaa käyttäen ei saada aikaan todellista tulosta siitä mitä Zinzinoa tekemällä voi tienata tai mitä siitä joku on vuonna 2013 tienannut.

   Tässä kohtaa on mm. hyvä muistaa, että kuka tahansa täysikäinen ihminen voi lähteä tekemään Zinzinoa sijoittamatta liiketoimintaan euroakaan. Toki useasti liiketoiminnan aloittavat ihmiset ostavat hieman tuotteita, koska myyntityö on luonnollisesti helpompaa kun on jotain ” kättä pidempää” mukana myyntitilanteessa, mutta joka tapauksessa suoramyynnin aloituskustannukset ovat hyvin alhaiset verrattuna lähes mihin tahansa muuhun yritystoimintaan. Nämä (alhaiset aloituskustannukset) ovat sekä vahvuus että heikkous. Heikkous siinä mielessä, että kun ihmisillä ei ole taloudellista riskiä työssään niin on myös helpompi ja turvallisempi jättää asioita tekemättä.
   Tästä syystä osa zinzino liiketoiminnan aloittaneista henkilöistä eivät välttämättä ole edes koskaan kunnolla aloittaneet itse työn tekemistä tai tekevät hyvin vähän, toiset taas aloittavat reippaasti mutta alkuinnostuksen jälkeen menevät maitohapoille ja homma tyssää kuin seinään. Tässä kohtaa voisi vaikka heittää esimerkin siitä, että eivät kaikki kuntosali-jäsenyyden ostaneet laihdu taikka saa suuria lihaksia kun taas toiset samalla kuntosalilla käyvät niin tekevät… Suurimalle osalle ihmisistä suoramyynti on harrastus tai mahdollisuus tehdä hieman lisätuloja, sitä tehdään oman toimen ohella, muutamia tunteja viikossa tai kuukaudessa, joillekkin se taas on kokopäivätyö, josta tietenkin saa ( ja pitääkin saada) aavistuksen isompi tilipussi.

   Toinen asia, joka laskelmassasi on myös hyvä tiedostaa on se, että yksistään Zinzino Oy:n liikevaihto ei sinällään kerro mitään siitä mitä joku suomalainen partneri voi tienata. Liiketoiminta on kansainvälistä ja myyntiorganisaatiossa / tiimissä saattaa olla useita henkilöitä muista maista kuin suomesta. Sama homma koskee myös asiakkaita, heitäkin on myös ulkomailla. Näin ollen suomalainen Zinzino partneri saa mm myyntiprovisioita myös ulkomailla syntyvästä liikevaihdosta.

   Zinzinossa tulot muodostuvat samalla tavalla kuin missä tahansa muussa provisiopohjaisessa työssä. Tekeminen siis vaikuttaa tulokseen.

   Tykkää

   1. Koska tilinpäätöstiedot eivät ole PRH:ssa, viittaa se että tiedoissa on jotain epämääräistä. Toivottavasti kyse ei ole verovilpistä, vaan tiedot saadaan näkyviin mahdollisimman nopeasti.

    Tykkää

   2. Moikka,

    Zinzino AB, Y-tunnus 556733-1045, on Ruotsissa rekisteröity osakeyhtiö, jonka päätoimipaikka on Göteborgissa. Konserniraportointi tilivuodelta 1.1.– 31.12. kattaa emoyhtiön sekä sen ruotsalaiset ja ulkomaiset tytäryhtiöt. Tilivuodesta 2014 alkaen vuosi- ja konsernikirjanpitoon sovelletaan Ruotsin kirjanpitolainsäädäntöä ja Ruotsin kirjanpitolautakunnan yleisiä suosituksia BFNAR 2012:1 Vuosi- ja konsernivuosikertomus (K3).
    Yhtiön tilintarkastuksen sekä raportoinnit hoitaa PricewaterhouseCoopers AB, joka kuuluu maailman neljän suurimman tilintarkastusketjun joukkoon. Voit olla heihin yhteydessä mikäli epäilet heidän ammattitaitoa.

    Tykkää

   3. No eihän AB:n tietoja Suomesta tietenkään löydy, Nimenomaan tuon Zinzino Oy:n (y- tunnus: 1825505-2) tilinpäätös tässä kiinnostaa, oletin sen olevan itsestään selvää kontekstista. Suomeen rekisteröidyn yrityksen pitää palauttaa tilinpäätös Suomen viranomaisille.

    Tykkää

   4. Me partnerit keskitymme omaan tekemiseemme ja annamme yhtiön hoitaa omat tehtävänsä. Kuten jo aiemmin kirjoitin, voit olla yhteydessä Zinzinon tilintarkastajaan PricewaterhouseCoopers AB:hen.

    Tykkää

 13. Insinöörille kiitos taulukosta. Nopeasti tarkastellen vaikuttaa hyvältä työkalulta, ja antaa kyllä eväitä liiketoiminnan arviointiin – puolesta ja vastaan.

  Itse olen VM:stä ulkopuolinen, mutta siinä mukanaolevienkin henkilöiden blogeja ja kirjoituksia seuraan. Olen itse myyntijohtaja. Minusta moni VM:n henkilöiden huomio myynnistä on ihan oikea. Kuitenkin kehittymistä tietysti sekin ala vaatii.

  Muistaakseni joku Zinziolaisista vertasi suoramyynnin yleistymistä vastaaviin ongelmiin mitä franchisingilla oli aluksi. Vertaus ei ole huono. Luulisin, että yksi suuntaus voikin olla, että suoramyynnissä alkaisi myös tulemaan organisaatioiden omia rajoitteita: esimerkiksi niin ettei partnerirekrytointia hyväksytä ennen kuin on esim 30 omaa asiakasta hommattu. Franchising-puolella asia on (usein) hoidettu toisin, samalle alueelle eli voi perustaa kilpailevaa mutta samaa ketjun myyntipistettä. Tällainen rajoite ei poistaisi mahdollisuutta tehdä osa-aikatyötä, mutta ohjaisi organisaatiota sellaiseksi ettei ”mukamyyjät” vaikeuta ammattilaisten liiketoimintaa rekrytoimalla turhia ja pahimmillaan jopa liiketoiminnalle haitallisia partnereita helpon ansainnan tai muun väärän syyn nojalla.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi. Siinä oli hyviä pointteja. Ihan noin kovaa rajoitetta ei Zinzinolla ole, mutta rajoitteita on kuitenkin. Partnerilla tulee olla vähintään 4 asiakasta itsellä mikäli mielii saada provisiota tiiminsä myynnistä vielä 90 päivän jälkeen siitä kun on aloittanut. Lisäksi vaaditaan minimissään 10 omaa asiakasta, jotta voi nousta Executive-tasolle, joka on tasoprtaiden 4. taso. Omasta myynnistä saa kuitenkin aina provision oli asiakasmäärä ja taso mikä tahansa ja sellaisia partnereita onkin paljon, jotka tekevät vain asiakashankintaa.

   Tykkää

 14. Oletetaan, että henkilö x perustaa Z-organisaation
  Organisaation rakenne on seuraava, Jokaisella IP:llä on 10 asiakasta ja 2 jalkaa. Organisaatio on 6 porrasta syvä.

  Eli 1 -> 2 -> 4 -> 8->16->32 (yhteensä siis 63 IP:tä, joilla yhteensä asiakkaita täten 630.
  Jos oletetaan vielä että kyseessä on optimaalinen tilanne, jossa kukaan ei lähde pois organisaatiosta ja jokainen asiakas tilaa tuotteita kuukaudessa 50e/kk

  Kysymys kuuluu: Kuinka paljon kunkin portaan IP tienaa?

  Kokonaisliikevaihto on siis 63 IP x 10 Asiakasta x 50 E / kk = 31,500e/kk. josta tiedämme Zinzinon palautusprosentiksi 40% => Rahaa jaettavana on siis 12600e/kk (eli IP:tä kohden 200e / kk).

  Miten kyseinen summa (raakaliikevaihto) jakautuu IP:den kesken?
  Yksinkertaisuuden vuoksi voidaan olettaa, että mitkään Fast silver yms bonukset eivät vaikuta,

  1 taso (1 IP) ??
  2 taso (2 IP) ??
  3 taso (4 IP) ??
  4 taso (8 IP) ??
  5 taso (16 IP) ??
  6 taso (32 IP) ??

  Tykkää

   1. Jo itsessään se, että Zinzinon partnerit eivät osaa vastata yksinkertaiseen kysymykseen rahavirroista on huolestuttavaa. En taida tietää yhtään muuta businesta jossa mukanaolijat eivät osaisi vastata kuinka palkkio määräytyy.

    Laskin kuitenkin mielenkiinnosta arvion järkevillä olettamuksilla käyttäen antamaanne komissiodokumenttija ja hintalistaa, Tulokset olivat seuraavat

    1 taso (1 IP) 1890 e / kk
    2 taso (2 IP) 620 e / kk
    3 taso (4 IP) 223 e / kk
    4 taso (8 IP) 105 e / kk
    5 taso (16 IP) 45 e / kk
    6 taso (32 IP) 15 e / kk

    Tässä ei huomioitu one-time bonuksia, eikä ECB:tä. Kokonaissumma jäi 2900e (koko potti oli 12600e, joten tämän organisaation ylälinja repäisee kivat 10000e itselleen).
    Yhteenvetona todettakoon, että 63 Itsenäistä partneria, joilla on yhteensä 630 asiakasta saavat liikevaihtona YHTEENSÄ 2900e kasaan. Ja tämä kun oletetaan ettei kukaan poistu organisaatiosta.
    Liikevaihto taas ei ole vielä palkkaa, vaan siitä poistetaan vielä kulut ja verot.

    Jokainen verkostossa ollut sisi jäi alle suomalaisen henkilön keskitulon.

    Tykkää

   2. Moikka, sori kun on kestänyt vastata. Oli joulu tuossa välissä ja reissua sukulaisiin.
    Ensinnäkin voisin sanoa, että jos teet partnerurasi aikana kerran 10 asiakasta niin eihän siitä mielestäni kenenkään kuulukaan tuhansia tienata. Nuo sinun laskemasi provikat ovat 100 prosenttisesti passiivista ja tässä kohtaa voisi todeta, että harva firma maksaa sellaista. Esim. standimyyjä tai puhelinmyyjä saa lähes aina vain sen myyntiprovikan, mutta jatkossa kun asiakas maksaa vaikka puhelin- tai sähkölaskunsa tai vaikka lehtitilauksensa, ei myyjä saa siitä enää useinkaan senttiäkään. Sulta on jäänyt myös kokonaan huomioimatta esim. myyntiprovisio, jonka asiakkuuden tehnyt partneri saa. Myynti provisio 0n 10% asiakkaan aloituspaketista eli keskimäärin 25€. Kun omia asiakkaita on 25, nousee myyntiprovikka 20%:iin siitä eteenpäin. Myös koko tiimiprovisio maksetaan tällöin tälle partnerille tuplana. Ja vielä lisäksi maksetaan Sharebonusta 80-160€/kk joka kk kun on 25 aktiivista asiakasta. Mikäli teet 50 asiakasta, saat 25% myyntiprovikan ja 120-240€/kk Sharebonusta. 100 asiakkaan jälkeen saat 30% myyntiprovisiota, 160-320€/kk Sharebonusta sekä 400€/kk x 25 kk ajan Onetimebonusta. Toisin sanoen omasta asiakashankinnasta maksetaan suhteessa kaikkein eniten. Tietysti jos ei tee muuta kuin 10 omaa asiakasta niin silloin ei pääse kiinni em. bonareihin. Siksi asiakashankinta on Zinzinossa numero yksi asia.
    Tuossa laskelmassasi on myös se virhe, että jos tiimissä on yhteensä 500 asiakasta, kuten 1. tason partnerilla on, saa siitäkin niin sanotun RCB bonarin, jolla tiimiprovisio tuplaantuu.
    Kun puhutaan, että Zinzino palauttaa 40% palkkioina niin siinä lasketaan myös Director-trip matka, jonne jokaisella partnerilla on mahdollista päästä tasosta riippumatta. Matkapisteitä voi kerätä asiakashankinnalla sekä tiiminrakentamisella.
    Zinzinon palkkiojärjestelmä voi aluksi tuntua vaikealta, mutta se johtuu siitä, että jokaisella tasolla on omat bonukset, jotka vaikuttavat kokonaisuuteen. Näitä tasoja ja bonuksia koulutetaan partnereille ja niiden pohjalta asetetaan aina uusia tavoitteita.

    Tykkää

  1. Tervehdys.

   Olen Zinzinon jälleenmyyjä, joka on tienannut viimeisen muutaman vuoden aikana Zinzinosta muutamia tonneja lisätuloa opiskelujen ja muiden töiden ohella. Ei siis elanto mutta mukava lisätulo.

   Luin tämän kysymyksesi täältä ja insinöörihenkisenä ihmisenä kiinnostuin laskemaan asiaa.
   Laskelma ottaa huomioon palkkiojärjestelmästä krediittien muuntosuhteen (7,5-15% riippuen määrästä), puhelinbonuksen, autobonuksen sekä share pool – osuudet oman asiakasmäärän mukaan. Näistä jää kuitenkin pois Z4Free tuottamat share pool – osuudet, joita aktiivisilla asiakashankkijoilla tulee, kun he auttavat asiakkaita saamaan omat tuotteensa ilmaiseksi.

   Laskelmasta puuttuu kaikki myyntipalkkiot ja express bonukset, joista kertyy aloittavalle jälleenmyyjälle suurin osa tuloista. joten alimpien tasojen tulotasot eivät vastaa todellisuutta tältä osin. Voimme kuitenkin ajatella laskelman niin, että mainitsemasi henkilö x aloittaa bisneksen tänään ja tekee kuvailemasi organisaation vuoden 2016 aikana ja tämä laskelma näyttää jokaisen tason passiiviset tulot vuonna 2017.

   Tämäkin laskelma on selvästi alakanttiin, sillä tuloista puuttuu muun muassa asiakkaista maksettavat one time – bonukset:
   Näitä esimerkiksi alimmassa taulukossa maksettaisiin jokaiselle 63 partnerille 10 000€ seuraavan 25 kuukauden aikana 100 oman asiakkaan hankkimisesta. Tämä 400€ kuukaudessa siis lähes tuplaisi alimman tason 32 partnerin ansiot ja muuttaisi huomattavasti muidenkin tuloja.

   Laskelmasta puutuu myös muut one time bonukset, mentor bonukset, viikottaiset asiakashankinta-bonukset (=CAB) ja muutamia muita bonuksia. Tämän laskelman onkin helppo huomata olevan vajavainen siitä, että esimerkiksi ylimmässä taulukossa organisaatiolle palautuu vain noin 9,5% liikevaihdosta (pienillä asiakasmäärillä tulo tulee lähinnä myyntipalkkioina ja express bonuksina joita tässä ei lasketa) ja alimmassakin vain noin 31%.
   Eli tuloista puuttuu ylimmässä taulukossa yli 30 prosenttiyksikköä ja alimmassakin melkein 10 prosenttiyksikköä.

   Tämä laskelma on siis kaiken kaikkiaan hyvin suuntaa antava ja teoreettinen, mutta alla linkitetystä laskelmasta jokainen voi silti nähdä, että yhtiön palkkiojärjestelmä painottaa vähintään 25 henkilökohtaisen asiakkaan hankintaa huomattavasti yli rekrytoinnin. Esimerkiksi 25 omaa asiakasta omistava jälleenmyyjä, jolla ei ole laisinkaan tiimiä tienaa huomattavasti enemmän passiivista tuloa kuin parteri, jolla on vain 10 omaa asiakasta, mutta tiimissä 315 asiakasta.

   Olit asettanut summaksi 50€ kuukaudessa johon päästiin sillä että henkilöllä oli 39€/kk maksava öljytilaus ja sen kanssa bonustilauksena 100 ml öljypullo (vaikkapa oman korkean painon tai pienen lapsen tarpeisiin), Näistä kuukausisummaksi tulee tasan 50€ ja näistä kertyy kuukaudessa 7 krediittiä per asiakas. Nämä krediitit RCB tuplaa jos henkilöllä on vähintään 25 omaa asiakasta.

   Tästä katsomaan laskelmaa:

   Suosittelen myös vertaamaan ensimmäisen taulukon ylintä tasoa sekä viimeisen taulukon toisiksi alinta tasoa:
   a) Sillä että hankit itsellesi 10 asiakasta sekä 62 henkilön tiimin, joilla on yhteensä 620 asiakasta tienaat vuodessa reilun 10 000€ passiivista tuloa niin kauan kuin asiakkaat pysyvät.
   b) Sillä että hankit itsellesi 100 asiakasta ja kaksi tiimiläistä, joilla on samat 100 asiakasta niin tienaat vuodessa melkein 14 000€ passiivista tuloa niin kauan kuin asiakkaat pysyvät.

   Kumpi tiimi on helpompi rakentaa? Kumpaa tiimiä on helpompi kouluttaa?
   Kannustaako palkkiojärjestelmä mielestäsi rekrytointiin vai asiakashankintaan?

   Tykkää

   1. Paljon oli puhetta ja selvitystä, mutta siitä huolimatta tilanne on seuraava:

    ”Kokonaisliikevaihto on siis 63 IP x 10 Asiakasta x 50 E / kk = 31,500e/kk. josta tiedämme Zinzinon palautusprosentiksi 40% => Rahaa jaettavana on siis 12600e/kk (eli IP:tä kohden 200e / kk).”
    Oletetaan, että tähän tulee vielä lisäbonuksia päälle sen verran, että rahaa palautetaan kaikkiaan 23625e/kk, eli 75% lv:stä (375e/kk). Kun ”ylempänä” olevat vetävät aina siivun alempana olevien kakusta, huomataan, että tasolla 6 oleva tienaa tuskin edes 300e/kk. Kun nämä 6. tason IP:t rakentavat omaa verkostoaan kukin kuusi tasoa alaspäin, on koko verkostossa 4095 IP:tä (Suomessa tällä hetkellä n. 1000).

    Tämä laskelma on siis tehty ymmärtääkseni todella yläkanttiin arvioiduilla luvuilla, sekä optimitilanteella jalkojen tasapainon ym. suhteen.

    Uskoisin, että näiden 1000 partnerin ulkopuolella ei ole Suomessa kovinkaan montaa ihmistä, joilla on todellista nälkää tehdä tätä homma sillä pieteetillä, että organisaatio tuosta juuri enää kasvaa. Tämä siksi, että mikäli nykyiset partnerit (ml. ”ylälinja”) osaavat asiansa, sekä uskovat tähän pisnekseen, olisi 5 vuodessa mielestäni pitänyt saada enemmän väkeä kasaan kuin tuo 1000 IP:tä, jos tuote on niin sanotusti kunnossa.

    Näillä tiedoilla (kun vielä muistetaan, että liiketoimintaa kokeilleita ja sen lopettaneita on ilmeisesti huomattavasti enemmän kuin tuo 1000) en mitenkään pysty pitämään mukaan lähtemistä enää tässä vaiheessa kannattavana, koska mahdollisuus siihen, että nyt mukaan lähtevä saa rakennettua itselleen edes neliportaista organisaatiota on häviävän pieni,

    Mikäli ajatukseni ovat jossakin kohtaa harhautuneet, saa korjata. Voi tietysti olla etten vain ymmärrä.

    Tykkää

 15. Terve!
  Saako onecoineilla ostettua zinzino osakkeita?
  Ja toinen kysymys olisi semmonen, että miksi kaikilla zinzino massipäälliköillä on auto rahoitusyhtiön kautta ja ulosottoja? Siwan kassallakin tienaa paremmin ja se on laillista.

  Tykkää

  1. No terve!
   Onecoineilla ei pysty valitettavasti ostamaan Zinzinon osakkeita. Eikä tietääkseni myöskään bitcoineilla. Tosin en ole tuon kryptovaluutan vahvimpia asiantuntijoita, joten mitään en sano varmaksi.
   Ja mitä tulee ihmisten autoihin niin on aika yleistä, että koska auton arvo harvemmin nousee niin niihin ei sidota suuria pääomia vaan ne rahoitetaan rahoitusyhtiöiden tai pankkien kautta varsinkin korkojen ollessa ennätysalhaisia. Lisäksi partnerit, jotka ovat pätevöityneet autobonukseen, saavat kuukaudessa 1000 euron extra bonarin nimenomaan auton rahoitukseen.

   Suomessa noin 400.000 ihmisellä on maksuhäiriömerkintöjä ja vielä useammalla saattaa olla maksuohjelma esim. ulosottomiehen tai perintätoimiston kanssa. Zinzino on tarjonnut monelle ihmiselle hyvät työkalut lähteä kohentamaan talouttaan mikäli esim. aiempi yritystoiminta on tuottanut talousvaikeuksia tai muuten on tullut monttuja talouteen.
   Siwa onkin jo monta vuotta työllistänyt Suomessa väkeä. Harmi vaan, että Siwan tarina on tulossa päätökseen kun Ruokakesko ilmoitti ostaneensa Suomen Lähikauppa Oy:n. Toivotaan, että kauppoja ei kuitenkaan lakkauteta vaan jokainen Siwan työntekijä saisi pitää työnsä. Jokainen kun keskittyy pitämään omat asiansa kunnossa niin maailmasta saadaan paljon mukavampi paikka. Kiitos kuitenkin huolenpidostasi.

   Tykkää

 16. Tuleeko kaikilla Zinzino partnereilla isompi osa tuloista asiakastuotoista? Jos ansainta logiikka on tuotteiden myynnissä, eikö uusien myyjien rekrytoiminen kannibalisoi partnerin omaa myyntiä, kun markkina on kuitenkin aina jossain määrin rajallinen?

  Tykkää

  1. 70%-80% Liikevaihdosta ja partnereiden palkkioista muodostuu asiakkaiden ostoista. Vuosiraportista näkee viellä tarkempia lukuja. http://zinzinoceo.com/wp-content/uploads/2015/12/Zinzino-Annual-Report-2014-Finnish-Web.pdf

   Ihmiset tekevät alaa monista eri lähtökohdista ja moni partneri onkin keskittynyt ainoastaan asiakashankintaan.

   Jos partneri rakentaa myös jälleenmyyjäverkostoa skaalautuu business yleensä isommaksi. Koska esimerkiksi minun partnerini tuntevat ihmisiä, joita itse en tunne, potentiaalinen asiakasmassa kasvaa.

   Tykkää

   1. Kiitos vastauksesta!
    Montako partneria teillä on Suomessa? Kuinka moni heistä elättää itsensä vain Zinzinolla?

    Tykkää

   2. Aktiivisia partnereita Suomessa on n. 1000. Suurin osa tekee sivutoimisena lisätuloja, mutta kyllä on paljon myös niitä, joille Zinzino mahdollistaa kokoaikaisen liiketoiminnan. Useampia kymmeniä.

    Tykkää

   3. Ohoh! Näillä luvulla liikevaihto/partneri on siis n. 4700€/ vuosi. Kun tuosta vähentää kuluja ainakin: kahvikoneen (500e), koulutukset (500e), toiminimen kulut (500e), niin kannattaisikohan tällä mallilla kuitenkin pitää tuota vain ihan harrastuksena?

    Tykkää

   4. Moikka,
    Verkostomarkkinointi on suurimmalle osalle lisätuloja palkkatyön ohessa. Vertaat sitten artisteihin, urheilijoihin, kiinteistövälittäjiin tai vaikka taidemaalareihin niin et voi jakaa alalla ansaittavia summia alalla toimivien ihmisten kesken. Toiset panostaa 6 tuntia kuussa siinä missä joku toinen tekee 60 tuntia viikossa.
    Zinzinolla ei ole yhtään 500€ maksavaa kahvikonetta paitsi laite, joka on tarkoitettu ravintoloihin tai isommille työpaikoille. Lisäksi kaikki hankinnat, koulutukset, markkinointimateriaalit, edustuskulut, toiminimenkulut, puhelinkulut, nettikulut, työtilavähennykset (myös kotona), matka- ja majoituskulut yms voi vähentää verotuksessa ja lisäksi verottomana voi nostaa kilometrikorvaukset ja päivärahat.

    Tykkää

   5. Mutta eihän tälllöin partneri kohtainen tulus parane yhtään? Sillä vaikka asiakasmäärä kasvaa, samalla kasvaa jakajien määrä, eikö? Jos IP hankkii 10 asiakasta, jotka jokainen tekevät ostoja 100e (IP:n tulovirta), niin tulot ovat täten 10 x 100e = 1000e. Jos hän hankkii verkostoon toisen samanlaisen partnerin, silloin yhteenlaskettu liikevaihto on kyllä tuplat (2 x 1000e = 2000e), mutta IP kohtainen tulos edelleen 1000e ( 2000e / 2 (IP) = 1000e)

    Tykkää

   6. Partneri ansaitsee provisionsa koko oman partnerverkostonsa myynnistä mikäli liikevaihto on sallitussa balanssissa vasemman ja oikean jalan suhteen.

    Tykkää

  2. Ette tainneet ymmärtää mitä hain takaa.

   Oletetaan että tuo 1000e = 1 kakku. Eli jokainen IP tuottaa yhden kakun,
   Jos IP:tä on 2, silloin systeemi tuottaa siis 2 kakkua.

   Kakkujen määrä ei lisäänny mystisesti, vaikka verkostossa olisi 100 IP:tä. Silloinkin kakkuja olisi vain 100. Ja jakajia olisi myös 100. Eli siis edelleen 1 kakku per 1 IP.

   Nyt verkostossa ainoa asia mikä muuttuu, on kakkujen jakoperuste. Eli ylempänä olevat saavat osansa alempana olevien kakuista kute totesittekin. Eli pohjalla (jossa suurin osa (eli yli 50% IP:stä on), IP:t saavat vain esim 50% tekemistään kakuista, kun taas huipulla olevat syövät heidänkin kakkunsa.

   Jostain syystä Zinzinossa yritetään antaa kuva, että kakkuja per IP olisi enemmän, kun luodaan verkosto. Mutta näinhän asia ei ole. Ylälinja vain syö alalinjankin kakut.

   ”Lisäksi kaikki hankinnat, koulutukset, markkinointimateriaalit, edustuskulut, toiminimenkulut, puhelinkulut, nettikulut, työtilavähennykset (myös kotona), matka- ja majoituskulut yms voi vähentää verotuksessa ja lisäksi verottomana voi nostaa kilometrikorvaukset ja päivärahat.”

   Tässäkin on perustavaa laatua oleva ajatusvirhe. Vaikka kaikki kustannukset saakin vähentää verotuksessa, niin kyseessä ei ole veroton tulo. IP:n on pitänyt maksaa nuo kulut ennenkuin voi vähentää ne verotuksessa, Lue: IP:n on pitänyt jo maksaa kulut rahalla ihan itse. Raha ei taaskaan monistu mystisesti.

   Esimerkki: IP saa 1000e verkostotuloja, hänellä on 1000e vähennettäviä kuluja, josta verotuksessa voi soos vähentää 1000e, Käteen IP:lle jää siis 1000e – 1000e = 0e. Josta hänen ei toki tarvitse maksaa veroa 🙂

   Tykkää

   1. Moikka Evira,

    Ymmärrämme kyllä ajatuksesi. Verkostomarkkinointi on liiketoimintaa siinä missä mikä tahansa muukin. Kyllähän lähes kaikessa liiketoiminnassa raha jakautuu muillekin kuin vain kaupan tehneelle myyjälle. Normaalisti on esimies ja esimiehen esimies jne, joiden palkka usein koostuu alaistensa tuottavuudesta. Samoin on verkostomarkkinoinnissa, jossa yläpuolen jälleenmyyjät (meillä partnerit) auttavat ja opettavat uudempia tiimiläisiään. Ja usein myös mainonta ja markkinointi syövät ison siivun budjetista. Zinzinossa markkinointiin menee n. 40 % firman liikevaihdosta ja se maksetaan kokonaisuudessaan partnereille provisiona.
    Toiseksi, ei verkostossa ole kukaan pohjalla vaan alussa. Jokainen, jonka miellät huipulle on niin ikään aloittanut jossain vaiheessa ilman alalinjaa tai asiakkaita.
    Moni aloittaa alalla juuri siitä syystä, että kun on ensin oppinut myynnin itse, voi sitten alkaa opettaa itse omia tiimiläisiään tekemään kauppaa ja saa siitä sitten lisäksi provisiota. Normi duunissa harvemmin palkitaan toisten auttamisesta.

    Ja kyllä, olet aivan oikeassa siinä, että yrittäjä maksaa omat kulunsa ennen kuin voi ne vähentää. Suoramarkkinoinnnin alalla kulut ovat kuitenkin verrattain pieniä.
    Tässä vielä hyvä kirjoitus ystävältäni siitä miten verkostomarkkinoinnissa tulot muodostuu:
    http://www.henrirantanen.com/verkostomarkkinointi-mista-liikevaihto-muodostuu/

    Tykkää

   2. Moi,
    Kiitos keskustelusta!
    Vielä yksi pähkinä: Suomessa on n. 2miljoonaa kotitaloutta. Jos jokainen partneri myy väh. 4 asiakkaalle ja kasvattaa myös verkostoaan, monelle partnerille on Suomessa tilaa?

    Tykkää

   3. Moikka,

    Aika teoreettisen kysymyksen ilmoille heitit, mutta vastataan silti. Kotitalouksiin myydään yleensä yksi kahvikone ja kahvitilaus meneekin sitten kulutuksen mukaan. Lisäksi Suomessa on noin puoli miljoonaa kesämökkiä tai muuta vapaa-ajan asuntoa ja kymmeniä- ellei satojatuhansia yrityksiä, joihin voi koneen myös myydä. Puhumattakaan ravintoloista ja kahviloista. Toki jotkut satsaavat laatukahviin myös veneessä tai vaikkapa asuntoautossakin. Lisäksi suurin osa Balance-tuotteistamme sopivat kaiken ikäisille, joten niitä voimme myydä samaan kotitalouteen useammallekin kuin yhdelle. Jos kuvitellaan, että kaikille olisi myyty niin nopeasti laskettuna Suomesta löytyisi noin 3 miljoonaa kahvikonetta meidän kautta ja noin 20 miljoonaa muuta asiakkuutta. Tämä laskettu siten, että 5 miljoonaa ihmistä käyttäisi neljää hyvinvointituotetta. Zinzino tuo lisäksi keskimäärin 1-2 uutta tuotetta vuosittain markkinoille, joten myynti voi kasvaa jopa ilman, että asiakasmäärä kasvaisi. Markinaa siis vielä riittää ja mikä parasta on Suomessa väestönkasvu ainakin toistaiseksi nopeampaa kuin meidän asiakashankinta tai partnerverkoston kasvu. Eli siksikään markkinat eivät kerkeä täyttymään.

    Tässä sulle myös yksi joulupähkinä purtavaksi:

    A) Lähes kaikilla suomalaisilla on kännykkä.
    B) Lähes kaikilla suomalaisilla on koti.
    C) Lähes kaikilla suomalaisilla on hammastahnaa.

    Mitä noista suomalaiset ostavat useimmin?

    Vinkki: kyseinen tuote on kulutustavaraa ja loppuu säännöllisin väliajoin.

    Joulupähkinä 2:

    Millä noista on markkinat täynnä vai myydäänkö niitä kaikkia vielä tänäkin päivänä?

    Kiitos myös sinulle keskustelusta ja oikein hyvää joulua!

    Tykkää

   4. Väestönkasvu Suomessa on 0.5%, Zinzino kasvaa vähemmän?

    Elviiran kysymys on sikäli validi, että markkina ei kasva oikeastaan mihinkään.
    Esittämäsi hammastahna esimerkissä hammastahnaa kyllä menee viikoittain, mutta yhtään yhtään uutta toimijaa myymään hammastahnaa ei synny (tai ainakin nettosumma on 0).
    Partneri on siis tässä esimerkissä uusi hammastahnan myyjä ei tietyn rajan jälkeen pysty myymään yhtään enempää hammastahnaa ilman, että se olisi pois toiselta toimijalta.
    Siis jos S-ryhmän hammastahnan myynti kasvaa 20%, todennäköisesti Kesko menettää 20% hammastahnan myynnistään.

    Partnereillekin on siis olemassa jokin raja, jonka jälkeen jokainen uusi partneri kannibalisoi muiden myyntiä. Etenkin jos sama asiakas ei voi olla yhtä aikaa kahdella partnerilla.
    Elviira ehdotti että talouksia on 2 000 000 ja jos oletetaan että saantiprosentti olisi 20%, niin ostavia talouksia olisi noin 400 000.
    Jos jokaisella partnerilla pitää olla 4 asiakasta, siitä seuraa että partnereita voi olla max 100 000, Joista vain puolella voi olla enää alalinja allaan.
    Ja tienaaminen on käytännössä mahdotonta jos ei ole alalinjaa?

    Henryn blogissa todettiin, että asiakaspysyvyys oli noin 25% luokkaa, joten tuo 400 000 taloutta on pian koluttu.

    Ihmettelen myös suuresti partnereilta kuultua väitettä, että toiset partnerit eivät ole uhka vaan voimavara. Yksinkertainen talousmatematiikka osoittaa tuon väitteen vääräksi.

    Tykkää

   5. Hei, jos väestönkasvu on Suomessa 0,5% niin se tarkoittaa noin 250.000 syntyvää lasta. Samaan aikaan kutakuinkin saman verran täyttää ihmisiä 18v, jolloin he ovat teoriassa hyväksyttyjä Zinzinon partneriksi. Asiakkaaksi voi ryhtyä toki nuorempanakin. Zinzino ei kasva moista vauhtia.
    Jos meillä on joku päivä mainitsemasi 100.000 partneria niin silloin se sitten nähdään onko markkinaa vielä jäljellä. Sitä on mielestäni turha arvuutella. Tätä liiketoimintaa ei kuitenkaan rakenneta taulukoilla vaan myymällä tuotteita niistä kiinnostuneille.
    Henri kirjoitti blogissaan toisesta firmasta, jolla oli asiakaspysyvyys mainitsemasi 25%. Zinzinolla se on n. 60-70% kun myynnin laatu on ollut hyvää ja myynti avointa. Mikäli asiakas kokee, ettei saa rahoilleen vastinetta tai ei tarvitse enää syystä tai toisesta tuotetta, hän voi lopettaa luonnollisesti tuotteen ostamisen.
    Jos Kesko menettää asiakkaan S-ryhmälle tai päin vastoin, on se luonnollisesti pois toiselta. Verkostossa rakennetaan kuitenkin omaa myyntitiimiä, jolloin jos sinä olet minun tiimissä ja teet asiakkaan, saan minäkin silloin uuden asiakkaan eikä se ole minulta pois.
    Markkinoiden kyllästymisestä ei tule itselleni yhtään esimerkkiä vastaan.

    Tykkää

   6. Suomeen syntyy 60 000 lasta, ei 250 000. Lisäksi potentiaalisesta asiakaskunnasta katoaa myös saman verran henkilöitä vuosittain. Keskimäärin kuolevat ihmiset ovat vieläpä niitä, joilla on jo rahaa ja omaisuutta, toisinkuin 18-vuotiailla vekaroilla. Siinä mielessä tilanne heikkenee päivä päivältä, ei parane.

    Tuosta voi lukea markkinoiden kyllästymisestä. Se ei siis todellakaan tarkoita sitä ettei kauppa käy, vaan että toimijoita on liikaa markkinoiden kokoon nähden.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Markkinoiden_kyll%C3%A4styminen

    Zinzinon tapauksessa tämä tietysti ei ole ongelma, kuten arvon insinöörin taulukosta voimme lukea. Kun asiakkaita hankitaan 11 e / kk tuloilla, niin luultavasti pelistä putoavat muut toimijat. Sellaiset, jotka haluaisivat oikeasti rahaa tekemästään työstä.

    Insinöörin taulukosta voidaan myös todeta, että henkilökohtaiset asiakkaat ovat parempia kuin verkoston asiakkaat. Tässä mielessä siis IP:t kilpailevat keskenään, sillä alaverkostossa on huonompi kuin asiakas itsellä. Saati että asiakas menisi jonnekin muualle kuin omaan verkostoon.

    Yhteenvetona voisi todeta, että vaikka Zinzino faktaa palstan väiteet itsessään ovat oikein, niistä ei muodostu järkevää kokonaiskuvaa. Sellaista jossa ei osa-alueet eivät olisi ristiriidassa keskenään.

    Tykkää

   7. Edelleen.. verkostomarkkinointi on suurimmalle osalle sivutuloa tuottava ”harrastus”. Osalle se tuottaa enemmän ja toisille vähemmän. Työpanoksella on suurin merkitys. Moni tekee asiakashankintaa, josta saa provisiona 10-30% eikä edes rakenna omaa jälleenmyyjäverkostoa. Asiakkuuden säilymisestä ja asiakkaiden omista ostoista maksettava passiivinen tulo ei ole läheskään kaikille ”se juttu”.
    En nyt oikein ymmärrä mitä haet takaa tai minkä viestin haluat saada läpi. Sen, että kenenkään ei kannata aloittaa verkostomarkkinointiliiketoimintaa vai jotain muuta? Onko mielessäsi koskaan käynyt se, että ihmiset pitävät tästä toiminnasta, saavat uusia ystäviä ja kontakteja sekä tykkäävät positiivisesta ilmapiiristä? Anna niiden yrittää, jotka haluavat ja anna niiden olla yrittämättä, jotka eivät halua. Nyt toivotan sulle sinne oikein hyvää ja rauhallista uutta vuotta.

    Liked by 1 henkilö

 17. Terve!

  Onko totta että balance öljy voi auttaa jopa syövän hoidossa? Mietin että olisiko ihan hyvä varmuuden vuoksi ottaa jo etukäteen ja mahdollisesti jos saan joskus diagnoosin niin sitten isommilla määrillä?

  Tykkää

  1. Suosittelen, että luet kokonaisuudessaan kirjan: Parantavat rasvat. Myös syömälläsi ravinnolla on merkitystä.

   Tykkää

 18. Hei!

  Nämä kaikki kysymykset koskevat Zinzinon liiketoimintaa Suomessa.

  Kuinka suuren osan kokonaisliikevaihdosta Zinzino keskimäärin palauttaa jälleenmyyjäverkostoon ja miten se jakautuu myynnin tehneen partnerin ja ylälinjan suhteen?

  Mikä on Zinzinon kokonaisliikevaihtotavoite vuodelle 2016 ja kuinka monen partnerin kesken sen arvellaan jakautuvan?

  Mikä on Zinzinon pitkän tähtäimen markkinaosuustavoite kapselikahvien ja ravintolisien myynnistä Suomessa?

  Tykkää

  1. Moikka,
   Zinzino palauttaa n. 40% liikevaihdosta provisioihin. Osa menee myyntipalkkioon myyjälle ja osa menee tiimiprovisioon sekä bonuksiin. Määräaikaisasiakkaiden ekasta tilauksesta voidaan maksaa jopa +50% palkkioihin, koska sopparin tehnyt partneri ansaitsee myyntipalkkiona 10-30% tuotepaketin hinnasta. Prosentit on sitä suuremmat mitä enemmän kyseisellä partnerilla on omia asiakkaita.

   Noista yhtiön tavoitteista pitäisi kysyä firman hallitukselta tai johtoryhmältä. Voin kysellä niitä sieltä ja palata tähän sitten uudestaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s